Fikret Özdemir
Türkiye’deki öğrenimini tamamladıktan sonra ailesi ile birlikte Avrupa’ya giden Fikret Özdemir, aşçı garson olarak gastronomi dünyasının kapılarını araladı. Aşçılığa duyduğu ilgi nedeniyle Fransa’da 18 ay gastronomi üzerine eğitim aldı. Gastronomi eğitiminin ardından 1993 yılında İsviçre’nin Lausanne kentine bağlı Payern kasabası yakınlarında bulunan LacNeuchatel’in kıyısındaki Restaurant Du Chato’da profesyonel olarak meslek hayatına başladı. Daha sonra 1998 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinde hizmet veren Frankfurt Marriott Hotel’de aşçılık görevini sürdürdü. Otelin çeşitli aşçılık bölümlerinde çalıştı. 2001 yılında Portekiz’de bulunan Lizbon Marriott Hotel’e transfer oldu. Bu sürede mutfak şefi unvanını aldı. 2007 yılında Hamburg Marriott Hotel’de görevine devam ederken “eve dönüş” olarak nitelendirdiği İstanbul teklifini kabul etti. 2009-2013 yılları arasında İstanbul Marriott Hotel Asia’yada Executive Chef olarak hizmet verdi. 2013 yılının Mart ayında Radisson Blu Hotel, Şişli’ye geçiş yaparak, Executive Chef pozisyonunda transfer oldu. 1 Eylül 1968 doğumlu, evli ve iki çocuk babası olan Fikret Özdemir, Fransızca, Portekizce, Almanca ve İngilizce biliyor.