400 TL ve üzeri alışverişlerinizde KARGO BEDAVA

Hülya Meral

Hülya Meral, gazeteci-yemek yazarı. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1999 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’ne girdi. 2000 yılından itibaren İstanbul, İzmir ve Ankara’daki çeşitli basın yayın kuruluşlarının ekonomi servisinde muhabir ve editör olarak çalıştı. 

2012’de Hürriyet gazetesinin reklam grup başkanlığındaki görevinden ayrılarak bir yıllığına Londra’ya gitti. İngiltere’de Hürriyet gazetesi pazar ekine Michelin yıldızlı şeflerle röportajlar, gazeteci Cüneyt Özdemir’in “Dipnot Tablet” dergisi için çeşitli haber ve röportajlar hazırladı. London School of Economics’te çeşitli eğitimlere katıldı. 

Londra’da edindiği gastronomi tecrübesini, çocukluğundan beri sahip olduğu yetenekle birleştirmeye karar vererek bu alanda dijital içerik üretmeye başladı. 

Gastronomi dergisinin editörlüğünü yürüterek The World’s 50 Best Restaurants listesine giren Michelin yıldızı almış restoranların şefleriyle röportajlar yaptı. Gourmet&Styling dergisi için ünlü isimlerle ve yazarlarla gastronomi röportajları gerçekleştirdi.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde danışma kurulu üyesi olan Meral, Gastrohane: Gastronomi İletişim Ajansı’yla dijital kanallara ve televizyonlara içerik üretiyor. Pek çok markaya ve kuruma iletişim ve marketing çalışmalarında destek oluyor. Kurumsal firmalara eğitimler veriyor.