400 TL ve üzeri alışverişlerinizde KARGO BEDAVA

Aile Mirası Reçeteler
Ön Okuma

Aile Mirası Reçeteler

Sahrap Soysal, Selin Atasoy

435,00 TL
- +
Kargo 400 TL üzeri KARGO BEDAVA!
Siparişleriniz 1 İŞ GÜNÜNDE KARGODA!
Stok Durumu: Stokta var
  • Kitap Hakkında
  • Yazar Hakkında
  • Değerlendirmeler (0)
Yayınevi: Doğan Kitap
Sayfa Sayısı: 192
Baskı Tarihi: March 2024
Ebat: 21 x 35 mm
Barkod: 9786258474589

Bu kitap, Anadolu’nun yüzyıllar öncesine dayanan zengin mutfak mirasına bir saygı duruşudur. 

Selin Atasoy’un hayata geçirdiği, gastronomi dünyasının saygın ismi Sahrap Soysal’ın zengin deneyimiyle şekillenmiş, Göçmen Artisan Bakery’nin değerli katkılarıyla can bulan bu eserde Türkiye’nin dört bir yanından 51 ailenin hikâyesi ve kuşaktan kuşağa aktarılan değerli reçetelerini bulacaksınız. Yunanistan’dan İspanya’ya, Bulgaristan’dan Polonya’ya uzanan bir gastronomi yolculuğuna çıkarken, bu reçetelerin arkasındaki hikâyeler sizi derinden etkileyecek.

Sayfaları çevirdikçe, mutfaklarımızda saklı olan kültürel mirasın izlerini takip edecek, geleneksel lezzetlerin yeni nesillere nasıl aktarıldığına tanık olacaksınız. İstanbul’dan Erzurum’a, Trabzon’dan Gaziantep’e, Adana’dan İzmir’e, Van’dan Sinop’a, Adıyaman’dan Gümüşhane’ye uzanan bu yolculukta, Süryani, Ermeni, Musevi, Rus, Çerkez, Girit, Boşnak, Rum, Arnavut, Bulgar ve daha pek çok mutfak lezzetinin, göçlerle Türkiye’de nasıl yaşatıldığını ve zenginleştiğini keşfedeceksiniz. Bu kitap sizi çeşitli etnik kökenlerin ve yerel lezzetlerin oluşturduğu renkli ve zengin mozaikte kaybolmaya davet ediyor.

Bu kitabın da bir parçası olduğu “Lezzet Göçünün İzinde... Aile Mirası Reçeteler” projesi, Türkiye’nin kadim yemek kültürünü, geleneksel hamur işleri tarifleri ve can alıcı aile hikâyeleriyle birleştirerek, ortak bir hafıza oluşturuyor. Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir katkı olarak, farklı kültürler arasındaki bağları ve toplumlar arasındaki benzerlikleri ortaya koyuyor.

Bu eşsiz lezzet yolculuğuna siz de katılın ve ailenizin nesiller boyu süregelen reçetelerini ve hikâyelerini  birlikte büyüteceğimiz ortak hafıza mozaiğimize ekleyin. 

Hikâyenizi dünyayla paylaşma zamanı geldi, hazır mısınız?

Sahrap Soysal 1959 yılında Gümüşhane’de doğan Sahrap Soysal, ODTÜ Kimya Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 1983-1998 yıllarında çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştı. 2001 yılında “Mutfakta Keyif” programını hazırlayıp sunmaya başladı. "Bir Yemek Masalı" (2004 Gourmand Dünyanın En İyi Yemek Kitabı Ödülü), "Anne Ben Acıktım!" (2004) ve "Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin?" (2007 Gourmand Yılın En İyi Yemek Kitabı Onur ödülü) adlı kitapları Doğan Kitap tarafından yayımlanan Soysal, halen televizyon programlarının yanı sıra Hürriyet, Milliyet, Posta gazeteleri ile Seninle dergisinin yemek konusunda yayın danışmanlığını ve editörlüğünü yapıyor.
Selin Atasoy

1972 doğumlu Selin Atasoy, Özel İstanbul Alman Lisesi’ni bitirdikten sonra ABD ve Fransa’da ekonomi, uluslararası iş idaresi ve sinema alanlarında eğitim aldı. Reklam sektöründe uzun süre çalıştıktan sonra 2008’de kendi marka danışmanlık firması Kita’yı kurdu.

2009 Mayıs’ında, uluslararası deneyimli biyokimyagerler, moleküler genetikçiler, tasarımcılar ve fotoğrafçılarla kişilerin kendi DNA’larından modern portreler üreten “DNArtist” projesini başlattı ve 2011’de tamamladı.

Kanal D’de gösterilen “Kanıt” dizisinin tüm orijinal hikâyelerini yazarak, bu süreçte 100 özgün bölüm ve 1500’den fazla karakter oluşturdu. Dizi, Kanal D’den sonra TV 2’de tekrar edilmeye devam ediyor.

2015’te Okan Bayülgen ile birlikte “Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası” adını verdikleri tiyatro topluluğunu hayata geçirdi. Bu grup, Atasoy’un yazdığı “Şirket, Metres ve Sette Cinayet” adlı üç interaktif polisiye oyunu sergilemektedir.

2018’de Zeliha Berksoy, Deniz Gökçer ve Burçin Oraloğlu gibi isimlerin oynadığı “Sanat Yemekte Yenir Mi?” adlı tiyatro oyununu kaleme aldı.

2021’de, yurtiçi ve yurtdışında birçok ödül kazanan “Göz Açıp Kapayıncaya Kadar – Bir Kahve Belgeseli” doküdramasında yapımcı ve ortak yazar olarak görev aldı.

Haziran 2023’te, AI ve çeşitli dijital tekniklerle oluşturduğu fotoğraf çalışmalarını içeren “Selin Atasoy aka Jean S. Partre” projesini duyurdu.

Yine Haziran 2023’te, marka danışmanlığını da yaptığı Göçmen Artisan Bakery’nin desteğiyle “Aile Mirası Reçeteler” adlı projesini başlatarak Türkiye’nin ortak hafıza alanında önemli bir adım attı.

0 Değerlendirme
  • 5 Puan 5
  • 4 Puan 4
  • 3 Puan 3
  • 2 Puan 2
  • 1 Puan 1